Сега четете
От „БСП за България“ ще поискат от тук нататък цялата помощ, която се предоставя на Украйна, да бъде одобрявана от Народното събрание

От „БСП за България“ ще поискат от тук нататък цялата помощ, която се предоставя на Украйна, да бъде одобрявана от Народното събрание

От „БСП за България“ ще поискат от тук нататък цялата помощ, която се предоставя на Украйна, да бъде одобрявана от Народното събрание и да бъде публична за българския народ. Това обяви пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя уточни, че следващата седмица от групата ще внесат такова проекторешение.

Нинова припомни за внесеното от служебния кабинет предложение Министерския съвет сам да решава каква помощ да предоставя и то засекретена. Тя отбеляза, че БСП е против предоставянето на военна помощ на Украйна. Смятаме, че това удължава конфликта и трябва да се търси мирно решение чрез спиране на действията и от двете страни и водене на дипломатически преговори, коментира тя.

Попитана за разговора на президента Румен Радев с украинския му нколега Володимир Зеленски от вчера, Нинова коментира, че това е израз на позициите на всеки един от президентите, които те защитават. Очевидно Зеленски защитава интереса на Украйна, Радев изразява позицията на българската президентска институция, добави тя.

Ако министърът на отбраната Тодор Тагарев изпълни това, което обяви, че е искано от президента Зеленски, това означава напълно обезкостяване на българската армия, лишаване от боеспособност и ние не бихме подкрепили такова нещо, каза Корнелия Нинова. Тя припомни, че от БСП поддържат позицията си за оставка на военния министър.

Вижте и

Попитана дали е имало грешка в зала при гласуване на референдума на „Възраждане“, Нинова отговори, че има някакъв спор, защото по принцип се гласува решението на комсиията, което е той да бъде отхвърлен, а председателстващата заседанието Росица Кирова обяви обратното.

По отношение на депутатския имунитет на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов Корнелия Нинова каза, че в деловодството на Народното събрание няма заведено заявление от него за отказ от имунитет.
БСП

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре