Сега четете
Ще внесем в пленарната зала точката за имунитета на Борисов, ако не подаде заявление днес

Ще внесем в пленарната зала точката за имунитета на Борисов, ако не подаде заявление днес

Колегата народен представител, който вчера заяви, че няма да си даде имунитета, след като имаше такава точка в дневния ред и имаше реален шанс да бъде разгледана и приета, и този колега народен представител да остане без имунитет, той ви събра по-късно и ви каза, че сам ще го даде.  Това коментира пред медиите в Народното събрание зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски. И заяви, че ако този депутат не изпълни обещанието си до края на деня, утре ще предложат отново точката в дневния ред.  Свиленски  уточни, че нарочно говори без имена, тъй като вчера е чул „от един колега депутат, че ако не му бъде спомената името, другите народни представители са незначими“.

 

Вчера сутринта преди началото на пленарното заседание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред журналисти, че няма да си даде сам имунитета на „съучениците на Гешев“ . Малко по-късно, отново пред медиите, обяви, че се отказва от депутатската си защита, за да не става жертва на шантаж и изнудване.

 

Днес до 9:30 ч. в деловодството на парламента няма внесено писмено искане за освобождаване от имунитет, председателят на парламента не прочете такова и в началото на заседанието, подчерта Свиленски. Т.е. към този момент този колега народен представител все още продължава да се крие зад четирите стени на парламента, обясни той.

 

На въпрос дали очаква да получат мнозинство в пленарната зала, ако се стигне до гласуване за сваляне имунитета, Свиленски заяви – надявам се „тази функция на парламента, говоря за последните седмици,  да „пере“ нечии имиджи, имунитети, да е приключила. Все пак този колега народен представител, който се притесняваше преди няколко седмици от бившия вече главен прокурор, мисля, че няма основание да се притеснява, защото има друг и.ф. главен прокурор, коментира Георги Свиленски.

Вижте и

От БСП се надяват и ГЕРБ-СДС да ги подкрепи, тъй като вчера Борисов е обсъдил въпроса с парламентарната си група.

 

За визитата на украинския президент у нас Володимир Зеленски беше лаконичен  – „да изчакаме събитията през деня“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре