Сега четете
Среща с президента Румен Радев за референдума за българския лев ще поиска „Възраждане“

Среща с президента Румен Радев за референдума за българския лев ще поиска „Възраждане“

От „Възраждане“ ще продължим борбата за запазване на българския лев. Ще предприемем редица действия, като поискаме разговор с президента, чиято е отговорността да опази законността и Конституцията, като свика референдума, въпреки незаконното решение на Народното събрание. Това каза лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов във включване на живо в профила си във Фейсбук по повод вчерашното решение на Комисията по правни въпроси, която отхвърли предложението за провеждане на национален референдум за българския лев.

 

„Против“ в комисията гласуваха от ДПС и ПП-ДБ, в подкрепа на провеждането бяха от „Възраждане“, „БСП за България“ и „Има такъв народ“, а ГЕРБ-СДС се въздържаха. Правната комисия излезе със становището, че не следва да се проведе референдум с въпроса: „Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 година?“.

 

„В Комисията по правни въпроси без аргументи и само с общи приказки беше отхвърлен референдумът на „Възраждане“ за запазване на българския лев. В комисията нямаше юридически спор, а в решението ѝ нямаше аргумент, който да обяснява защо се отхвърля референдумът“, посочи Костадинов. По думите му с това решение правото е потъпкано, а народните представители от ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ са погазили Конституцията.

 

Вижте и

„Сега президентът има решаваща роля и избор дали да се съобрази с незаконното решение или да опази закона“, каза още лидерът на „Възраждане“. Той обяви, че партията му ще сезира също Конституционния съд и прокуратурата.

 

Всички действия партията ще предприеме, след като референдумът се гласува в пленарна зала, което трябва да се случи утре, допълни Костадинов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре