Сега четете
Увеличението на заплатите в МВР ще бъде обсъдено днес на МС

Увеличението на заплатите в МВР ще бъде обсъдено днес на МС

Непрекъснато водим разговори с финансовия министър, днес също ще продължат разговорите, в Министерски съвет това ще бъде темата, заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов пред журналисти във връзка с исканията на служители в МВР за увеличение на основната заплата с 10%.

Министърът каза, че той и екипът му изцяло подкрепят исканията на синдикатите. Като отбеляза, че част от тях се правят от години и не се променят. „Този път ще настояваме да се случат част от исканията“, добави Стоянов.

„Ако Министерство на финансите прояви разбиране, по-голямата част от тези искания би следвало да бъдат изпълнени“, коментира още министър Стоянов исканията на синдикатите в МВР.

БТА припомня, че Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) обяви на 2 юли, че настоява за промяна в проекта на Закона за бюджет на Република България  – 2023 г., чрез приемане на минимум 10 % увеличение на основните заплати във ведомството и обяви протестна готовност. Полицаи, пожарникари и служители в затворите протестираха символично в извънработно време на 4 юли в София и много градове на страната. Протести са планирани и за утре 6 юли. От СФСМВР обявиха, че започват и подготовка за национален протест в София, на дата между първо и второ четене на проекта на бюджета, ако той остане в същия вид.

Вижте и

Във връзка с безопасността на движение по пътищата министър Калин Стоянов каза, че полицията иска да засили контрола по пътищата, като настоява за закупуване на 370 автомобила за „Пътна полиция“ и технически средства.  Министърът призова гражданите да подават сигнали, когато видят нарушения на пътя от други водачи.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
1
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре