Сега четете
Калин Стоянов: Заставам зад исканията на протестиращите полицаи

Калин Стоянов: Заставам зад исканията на протестиращите полицаи

Категорично заставам зад исканията на протестиращите полицаи, заяви в сутрешния блок на БНТ министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Според него те изцяло съвпадат и с предложенията на МВР за бюджета за 2023 година. Министър Стоянов допълни, че тепърва предстоят разговорите по конкретните параметри с министъра на финансите Асен Василев. Калин Стоянов обясни, че освен финансовата част има доста други проблеми в системата на вътрешните работи, които не се решават с години.

Все още не се обсъжда назначаването на нов главен секретар на МВР, допълни министър Стоянов. Той потвърди, че се ръководи само от професионалните качества на хората, на които предлага да заемат висшите ръководни длъжности в полицията. Стоянов застана зад Антон Златанов, който е временно изпълняващ длъжността директор на Главна дирекция „Гранична полиция“ и беше обвинен, че е ръководил неправомерните действия на столичните полицаи по време на протестите през 2020 година.

Министърът на вътрешните работи каза, че само за вчерашния ден на българската граница са били спрени между 600 и 700 нелегални мигранти, опитали се да проникнат на наша територия. Той допълни, че групите стават по-големи и все по-агресивни. България не трябва да остава сама в битката с нелегалната миграция, каза още Калин Стоянов и изрази мнение, че страната ни трябва да стане член на Шенген до края на тази година.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре