Сега четете
Експерти обсъдиха възможностите за изграждане на завод за соларни панели в Лом

Експерти обсъдиха възможностите за изграждане на завод за соларни панели в Лом

Експерти от базираната в Люксембург международна организация REDI посетиха днес Лом  по покана на кмета Георги Гаврилов, разгледаха терени в града и общината и коментираха с общинското ръководство възможностите за изграждане на завод за производство на соларни панели, пречиствателна станция за отпадни води и нова канализационна и водопроводна мрежа, както и на помпено-акумулираща водноелектрическа централа (ПАВЕЦ).

Гостите  Петрика Дулгеру, Мария Йонеско и Асиб Зекир от REDI, която подпомага Източна Европа и Балканите заявиха, че това са проекти за бъдещето на Лом.

Кметът Георги Гаврилов заяви: „Говорим за много сериозни инвестиции в производства и инфраструктура. Днешната работна среща е втора с нашите партньори, след като установихме контакт с тях при посещението ми в Съвета на Европа в Брюксел през април. Вече работим усилено по подготовката на проектите и в началото на септември ще ги представим в Брюксел пред европейските финансови институции и банки. Тогава ще сключим и Меморандум за сътрудничество с ясно определени отговорности и задължения на всички ангажирани страни при осъществяването на проектите“.

Вижте и

Експертите разгледаха и подходящи терени, където може да бъде потенциално изграден заводът за соларни панели, както и възможни други производства в областта на зелената енергия. Двете страни обсъдиха и проекти, с които Община Лом да кандидатства по програмата Interreg V-A Румъния – България през новия програмен период, както и финансирането на програми в сферата на професионалното образование.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре