Сега четете
Володимир Зеленски поздрави САЩ за Деня на независимостта и подчерта, че те винаги могат да разчитат на Украйна

Володимир Зеленски поздрави САЩ за Деня на независимостта и подчерта, че те винаги могат да разчитат на Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски поздрави САЩ за Деня на независимостта и подчерта, че те винаги могат да разчитат на Украйна като на съюзник в коалицията на свободните и смелите, предаде Укринформ.

Президентът на Украйна публикува в профилите си в социалните мрежи видеообръщението си към американския народ по случай националния им празник.

„Честит 4 юли, Америка! Само смелите получават независимост и само най-добрите сред смелите са в състояние да предадат свободата от поколение на поколение. За нас е чест да бъдем съюзник на такава мечта, такава смелост и такава свобода“, отбеляза Зеленски.

Той подчерта, че украинската храброст усвоява американските оръжия и осигурява демокрацията, която всички ние ценим еднакво.

Също така, според него, с подкрепата на САЩ украинската любов към свободата е запалила в тази част на Европа нов мощен пламък на свободата, който няма да угасне и ще гарантира, че тиранията никога повече няма да премине през Европа и това значи, че Европа няма да се нуждае от участието на американски войници в кървави битки за свобода.

Същевременно президентът подчерта, че когато Украйна се увенчае с победа в бруталната и непровокирана война, разпалена от Русия, украинската мечта за свободен живот ще даде нова енергия на американското ръководство.

Вижте и

„Сега светът ясно вижда – този, който е на страната на Украйна, е на страната на свободата. А след нашата победа светът отново ще се убеди – този, който цени свободата, винаги побеждава“, смята Зеленски.

САЩ празнуват Деня на независимостта всяка година на 4 юли.

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре