Сега четете
Надежда Нейнски: Управляващите са в една лодка

Надежда Нейнски: Управляващите са в една лодка

Месец юли традиционно носи жеги, но нажежава и цените. Токът и парното вече са по-скъпи и новите цени ще се отразяват на джоба ни година напред. При електроенергията за бита скокът е средно с около 4,5%. За клиентите на топлофикациите регулаторът измени цените с части от процента. При парното и топлата вода обаче трябва да добавим и още 10% заради по-високия ДДС от днес.

Финансовото министерство пренаписа проектобюджета за годината – намали разходите и заложи повече приходи. Така дупката в бюджета влиза в изискванията на Брюксел от 3%, за да може да въведем еврото. Ангажимент, който правителството пое още при формирането си.

Компромисите, които новите управляващи трябва да направят и тежките решения, които трябва да вземат – обзорът на седмицата е през погледа на бившия министър на външните работи Надежда Нейнски.

Тя е категорична, че партиите в управлението трябва да изготвят и подпишат пътна карта, за да е ясно накъде върви общото управление и реално как ще стигне до крайните цели, които си поставят. Според нея те или заедно ще загубят, или заедно ще спечелят.

Вижте и

Провал на това управление ще постави на карта развитието на България през последните 30 години, категорична е Нейнски.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре