Сега четете
От „Левицата!“ са готови в голяма степен с кандидати за кметове на общини, на населени места и с листи за общински съветници

От „Левицата!“ са готови в голяма степен с кандидати за кметове на общини, на населени места и с листи за общински съветници

От „Левицата!“ са готови в голяма степен с кандидати за кметове на общини, на населени места и с листи за общински съветници в пет области от Централна Северна България – Плевен, Ловеч, Русе, Велико Търново и Габрово. Това стана известно днес на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Плевен, в която участваха лидерите на коалицията – Мая Манолова, Татяна Дончева, Румен Петков и Костадин Паскалев.

Неприемливи са за нас коалиции с ГЕРБ-СДС, ДПС, „Продължаваме Промяната – Демократична България“, които представляват управляващото мнозинство в държавата ни. Няма забрана за осъществяване на коалиции, но смятаме, че можем да бъдем последователни, така че да постигнем интересите на българските граждани по един принципен и последователен начин, коментира Костадин Паскалев. Той уточни, че на места „Левицата!“ ще има свои самостоятелни кандидати за кметове, възможни са участия в местни коалиции, както и подкрепа за кандидати, издигнати от инициативни комитети.

За нас най-важното е след изборите да имаме широко представителство в местната власт, добави той.

Румен Петков посочи приоритетите на „Левицата!“ за петте области от Централна Северна България. Сред тях са енергетиката с акцент върху гарантиране бъдещето на ядрената енергетика на страната, изграждане на инфраструктура, която да привлече инвеститори, гарантиране на образователните звена и институции, на научния потенциал на региона, разработване на концепции за туризма.

Вижте и

Иван Мандински, който бе водач на листата на „Левицата!“ за 15-ти МИР – Плевен на последните парламентарни избори, каза, че коалицията в областта е единна и ще работи за постигане на най-добрия резултат на местния вот.
БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре