Сега четете
Александър Лукашенко изрази увереност, че руските тактически ядрени оръжия, разположени в страната му, никога няма да бъдат използвани

Александър Лукашенко изрази увереност, че руските тактически ядрени оръжия, разположени в страната му, никога няма да бъдат използвани

Президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази увереност, че руските тактически ядрени оръжия, разположени в страната му, никога няма да бъдат използвани, предаде Ройтерс.

По-рано Лукашенко и руският държавен глава Владимир Путин казаха, че в Беларус вече са пристигнали част от предвидените тактически ядрени оръжия и че до края на годината там ще бъдат разположени и останалите.

„Колкото повече живеем, толкова повече се убеждаваме, че (тактическите ядрени оръжия) трябва да се съхраняват на сигурно място в Беларус. Уверен съм, че никога няма да ни се наложи да ги използваме и че врагът няма да стъпи на наша земя, докато разполагаме с тях“, заяви Лукашенко.

Беларуският президент многократно е обвинявал западните държави, че се опитват да унищожат страната му, и твърди, че разполагането на ядрени оръжия е необходимо за възпиране на потенциални агресори, отбелязва Ройтерс.

Вижте и

Миналия месец Лукашенко каза, че в Беларус вече има тактически ядрени оръжия и че той няма да се поколебае да ги използва, ако се наложи, но подчерта, че за това ще са необходими консултации с Русия.
БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре