Сега четете
СОС почете с минута мълчание паметта на Анжел Вагенщайн по предложение на групата на БСП

СОС почете с минута мълчание паметта на Анжел Вагенщайн по предложение на групата на БСП

„Угасна един наш фар в тъмнината“, каза Иван Таков, председател на БСП – София, „Джеки беше моралният стожер на партията“, добави Калоян Паргов

Столичният общински съвет почете с минута мълчание паметта на Анжел Вагенщайн. Това се случи по предложение на групата на БСП. Веднага след дадената кратка почивка по време на днешната сесия, общинските съветници от София изразиха почитта си към уважавания сценарист, режисьор и писател, който напусна този свят на 100-годишна възраст.
„С фашизма се воюва, а за свободата се мре! Това е заветът, оставен от Анжел Вагенщайн, който ще пазя в сърцето си, заяви Иван Таков, председател на БСП – София и на групата на социалистите в СОС. – Джеки напусна физически този свят днес, но ще остане завинаги сред нас чрез безсмъртното си творчество. И с един живот – цял век, през който надживява 3 революции, една смъртна присъда и сътворява 52 филма, 4 романа и 1000 страници „драскулки“.
Сценарист, режисьор, писател, народен представител, бунтар с леви убеждения, партизанин, ръководител на бойна група, антифашист, цензуриран, изключван от партията, следен, подслушван… Но за миг не помисли да предаде лявата идея! Блестящ пример за принципност, сила и вяра. Угасна един наш фар в тъмнината… Дълбок поклон пред паметта на Анжел Вагенщайн!“.
Калоян Паргов нарече Анжел Вагенщайн „моралният стожер на партията“. „Той беше изключителна личност – талантлив писател, сценарист и режисьор, непоколебим антифашист и активен общественик през три епохи от историята на България, каза заместник-председателят на Комисията по транспорт и пътна безопасност в СОС. – Да бъдеш в компанията му и да разговаряш с него за миналото, настоящето и бъдещето беше истинско богатство. Горд съм, че имах честта да познавам и да наричам другар и приятел този забележителен човек. Поклон пред светлата му памет!“.

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
1
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре