Сега четете
Румен Радев ще удостои днес с почетна грамота българските атлети, взели участие в изминалите Световни летни игри на Спешъл Олимпикс

Румен Радев ще удостои днес с почетна грамота българските атлети, взели участие в изминалите Световни летни игри на Спешъл Олимпикс

Президентът Румен Радев ще удостои днес с почетна грамота българските атлети, взели участие в изминалите Световни летни игри на Спешъл Олимпикс, на които представителите на България спечелиха 19 медала – пет златни, пет сребърни и девет бронзови. Това съобщи прессекретариатът на държавния глава. Церемонията ще се състои в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

Във форума, който се състоя от 17 до 25 юни в Берлин, участваха повече от 7000 души от 190 национални делегации, които се състезаваха в 26 спорта. Страната ни беше представена от 39-ма атлети, състезаващи се в девет спорта – лека атлетика, боче, бадминтон, конна езда, плуване, силов трибой, тенис, баскетбол и хокей на трева.

По-късно през деня с Почетен знак на президента ще бъдат удостоени олимпийските и световни шампиони Таню Киряков, Румяна Нейкова, Йордан Йовчев и Станка Златева по случай навършването на кръгли годишнини.

Държавният глава ще удостои и с плакет „Млад спортист“ учениците, постигнали най-добри резултати на състоялия се през изминалата учебна година „Президентски тест“, част от инициативата „Спортувай с президента“. Плакет „Доброволец на годината“ ще бъде връчен на Младежки парламент – Ямбол за доброволческите усилия, допринесли за спортните състезания от „Президентския тест“. За осигуряване на най-добри условия за масов спорт, развитие на младите таланти и популяризиране на инициативата държавният глава ще удостои с плакет „Община на годината“ Община Ямбол.

Вижте и

От 17.30 часа в Националната библиотека „Св.св. Кирил и Методий“ президентът Румен Радев ще присъства на представянето на книгата на доц. д-р Спас Ташев „Борбите на македонските българи за права и независимост – 68 случая от периода 1944 – 1994 г.“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре