Сега четете
Плувецът Антъни Иванов скочи на БОК, направи сензационно разкритие

Плувецът Антъни Иванов скочи на БОК, направи сензационно разкритие

Без мен българското плуване умира, това заяви пред камерата на bTV един от най-добрите ни състезатели в сините коридори Антъни Иванов, след като вчера от Българския олимпийски комитет обявиха, че Спортният арбитражен съд в в Лозана е потвърдил 2-годишното наказание на шампиона. То му бе наложено от Дисциплинарната комисия към БОК през октомври 2022 г. заради нарушена антидопинговата процедура за предоставяне на местоположението от страна на спортиста, гарантираща възможността той да бъде тестван изненадващо.

 

Антъни Иванов реагира остро на действията на БОК.

 

“Мога да ви покажа имейла, в който от WADA написаха на БОК, че са некомпетентни и затова ги изхвърлят от делото. И делото стана аз срещу WADA. А те нямат право дори да участват в делото. И ме обвиниха за съвсем различно нещо. На въпрос в какво те обвиняват Антъни отговори: “И те не знаят”, след което добави: “Без мен българското плуване умира”.

 

Антъни Иванов говори и пред камерата на БНТ, опровергавайки това решение.

 

Вижте и

„Решението не е ново, просто решението падна. Ще мога да се състезавам утре (б.р. днес) на републиканското първенство. Това да бъде обявена по-ранната информация предполагам се дължи на хора, които не могат да си затварят устата. Ние чакахме финалното решение, което ми дава правото да плувам. Това знам засега“, заяви Иванов. “Аз няма да се предам. Дори и решението да остане в сила, дори и да имат тази моментна победа, след година, две или три, аз пак ще съм тук и ще бъда най-добрият плувец. Няма друг действащ български плувец със седем поредни финала на световни първенства“, завърши Антъни Иванов.

 

Всъщност с днешния си коментар Антъни изказа на глас съмненията на много хора от спортните среди относно компетентността и ролята на БОК в българския спорт. От години БОК се е превърнал в туристическа агенция, щедро спонсорирана от държавата, като приносът на организацията за развитието на българския спорт е нулев. Съвсем скоро, на спортните хора ще им писне и някой ще се осмели да сезира АДФИ, за да бъде направена финансова ревизия на дейността ба БОК. Тогава истината ще излезе наяве, а именно, че организацията се е превърнала в касичка на едно семейство. Познато, нали?!

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре