Сега четете
Николай Денков: Вторият пакет военна помощ за Украйна е много подобен на първия по обем, изпратен от служебното правителство

Николай Денков: Вторият пакет военна помощ за Украйна е много подобен на първия по обем, изпратен от служебното правителство

Вторият пакет военна помощ за Украйна е много подобен на първия по обем, изпратен от служебното правителство. Това каза пред журналисти министър-председателят акад. Николай Денков след участието си Четвъртият Софийски икономически форум.

По думите му всякакви упреци са, меко казано, демагогия от страна на тези, които са изпратили първия пакет – служебното правителство.

Военната помощ, която България ще изпрати на Украйна, е засекретена, но народните представители могат да се запознаят с нея, обясни премиерът. Денков уточни, че помощта ще бъде изпращана в продължение на няколко месеца.

Служебното правителство не се е интересувало от възможността за включване на българския военнопромишлен комплекс в производство на снаряди, с подходящи инвестиции, по натовски стандарти, каза Николай Денков. Според него служебният кабинет не се е интересувал как да използва и други подобни възможности.

Вижте и

Министерският съве прие нов пакет от военна и военнотехническа помощ за Украйна в изпълнение на решението на Народното събрание от 9 декември 2022 година, припомня БТА.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
1
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре