Сега четете
Николай Денков: Ако процесите не вървят, аз ще си подам оставката, както и голяма част от министрите, които влязоха в този Министерски съвет

Николай Денков: Ако процесите не вървят, аз ще си подам оставката, както и голяма част от министрите, които влязоха в този Министерски съвет

Ако процесите не вървят, аз ще си подам оставката, както и голяма част от министрите, които влязоха в този Министерски съвет, за да си свършат работата, заяви пред журналисти премиерът Николай Денков след участието си в Първата годишна конференция на Съвета за икономически анализи.

Денков каза, че е оптимист за това, че двете водещи парламентарни групи ще намерят начин да се разберат помежду си.

Премиерът допълни, че предстоят срещи, на които да се обсъжда дали да има писмен документ между двете управляващи формации.

„Работата в Министерския съвет върви в доста конструктивен дух. Обсъждаме всичко спокойно и с аргументи. По-скоро въпросът е свързан с реализацията на законодателната програма в Народното събрание. Аз ще се включа в разговорите между парламентарните групи, очаквам в най-скоро време да има среща. Механизмът, за който става дума в декларацията на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ), предполага ръководствата на парламентарната групи да изработят такъв механизъм, който да реализира както законодателната програма, така и координацията между законодателната и управленската програма“, посочи Денков.

„И при подбора на министрите, и при подбора на заместник-министрите, и при подготовката на управленската програма ГЕРБ участваше. Участваше на най-високо ниво. Аз съм се виждал няколко пъти с тях, включително и в Министерския съвет. Идвали са Десислава Атанасова, Томислав Дончев. С Мария Габриел обсъждаме всичко. Твърдението, че само ПП-ДБ взема решенията, не са верни“, каза още министър-председателят.

Вижте и

Николай Денков коментира темата след участието си в първата годишна конференция на Съвета за икономически анализи, провеждаща се в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре