Сега четете
БАБХ засилва контрола по морето

БАБХ засилва контрола по морето

Областните дирекции по безопасност на храните в Бургас, Варна и Добрич осъществяват засилен контрол в обектите за търговия с храни и обществено хранене до 15 септември 2023 година във връзка с летния туристически сезон. Проверяват се обекти за търговия на дребно с храни, подвижни, временни и сезонни обекти, обекти с дейност кетъринг, заведения за обществено хранене, включително и такива, намиращи се на територията на хотелски комплекси, туристически обекти предлагащи услугата „all inclusive“ и други, съобщиха от Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ).

 

Инспекторите ще следят за произхода и правилното съхранение на суровини и храни, сроковете на съхранението им, спазване на изискванията за предоставяне информацията за храните на потребителите, правилно етикетиране и други. Ще се акцентира на коректното етикетиране на предлаганите млечни продукти в проверяваните обекти.

 

Контролът обхваща също осигуряването и спазването на изискванията за висока хигиена при приготвянето и предлагането на храна, наличие на заверени лични здравни книжки на персонала и други.

Вижте и

 

При необходимост Областните дирекции ще извършват и съвместни проверки с други компетентни институции, като регионалните подразделения на Регионални здравни инспекции (РЗИ), Комисия за защита на потребителите (КЗП), Национална агенция по приходите (НАП) и МВР.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре