Сега четете
Създаване на Църква чрез неработеща диета (Грехът да си с наднормено тегло). Продължението

Създаване на Църква чрез неработеща диета (Грехът да си с наднормено тегло). Продължението

Децата и Remnant Fellowship – възпитание чрез побой и подчинение

Първо да започнем с това, че ако Църквата „Задруга на остатъка“ има възможност да индоктринира повече деца, тя не иска да изпусне тази възможност. Ако един от двойка родители не е (или вече не е) последовател на Гуен и те се разведат, Remnant Fellowship поема съдебните разноски на този, който все още е в култа, за да може детето на всяка цена да остане при него. Целта е децата да се превърнат във фанатични последователи от малки и да останат такива. Възрастни хора с критично мислене не са толкова лесни за манипулиране, чрез втълпяване на догматични и нелогични вярвания.

Църквата е направила специални видео обучения, в които учи родителите как да отгледат богобоязливи деца. В тях Гуен чистосърдечно обяснява как промиват детските мозъци с постоянно повтаряне на едни и същи проповеди и така предотвратяват опасността като пораснат да напуснат Църквата, която ги контролира напълно. Основният възпитателен метод обаче е боят на децата, ако не слушат. Един баща дори се хвали в аудиозапис, че получил от Гуен „страхотния“ съвет да бие двегодишната си дъщеря, която била много палава. И той започнал да я удря, после отново… и отново… и отново, докато тя не се превърнала в друго дете- послушно. От Remnant Fellowship са иновативни дори в агресията- препоръчват на последователите си да бият своите деца с дълга пръчка лепило. Използват се също колани, шамари, шпатули, дървени лъжици.

Гуен внушава на децата, че трябва да се подчиняват незабавно на своите родители. Ако се забават дори малко, няма да отидат в Рая- ще поживеят няколко години на земята, а после ги очаква ужасен живот в отвъдното. Какъв боклук трябва да си като човек, за да плашиш малки деца с Ада и да обучаваш родителите как да ги бият, когато не им се подчиняват. Децата да не са някакви роби. Ето това са типични черти на психопат, а когато става дума за безчувствена фанатичка, нещата стават още по-грозни. В крайна сметка се стига и до смъртен случай. Родителите на Джоузеф Смит го убиват като го затварят в дървен сандък, който завързват с въжета, като преди това го удрят с капака по главата, за да не се показва. Причината за това мъчение била, защото не слушал. Детето умира едновременно от травма на главата и задушаване. Няколко месеца по-рано и най-малкото дете на семейство Смит умира при неясни обстоятелства- уж бил Синдром на внезапната детска смърт. Има аудиозапис как Соня Смит (майката на Джоузеф) благодари на Гуен, че я е научила да бие сина си и да го затваря с дни в стаята само с Библията, докато започне да се подчинява безпрекословно.

След като Гуен и Джо Лара загиват в самолетна катастрофа през 2021г. (машината е пилотирана от Джо, който има сертификат за съответния самолет, но не и достатъчно опит, поради малко летателни часове), заедно с пет други висши ръководители на Remnant Fellowship, трите малки деца на едната загинала двойка са дадени на друго семейство от висшето ръководство на култа, вместо да се оставят при някой от родителите на починалите. Причината за това е, че загиналите са написали в завещанието си децата да останат при последователи на Църквата. И това ако не е човеколюбие и любов към собствените ти деца- изглежда тези малки същества са възприемани като някакъв вид собственост, принадлежаща на Remnant Fellowship.

Вижте и

 

Надявам се да завършим историята със същата жена, с която я започнахме и този култ скоро да се изпари от лицето на Земята. Но надали! Дори и да се случи, ще се появят други. Фанатици винаги е имало и винаги ще има. Затова останете бдителни!

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре