Сега четете
Мексиканският семеен култ LLDM и неговите средства за индоктринация: лъжи, насилие, изнасилвания и педофилия

Мексиканският семеен култ LLDM и неговите средства за индоктринация: лъжи, насилие, изнасилвания и педофилия

La Luz del Mundo („Светлината на света“) е мексиканска християнска Църква (въпреки че секта или култ е по-точно название) със седалище в Гуадалахара, Халиско, Мексико. Тя е основана през 1926г. и има само един водач, който се е самообявил за пратеник на Бог и бива наричан „Апостолът на Иисус Христос“. Този лидер или има психично заболяване, или е лъжец, защото твърди, че Бог лично му е казал, че е негов пратеник. Църквата проповядва, че хората не могат да осъществяват пряка връзка с Бог без Апостола и че Иисус Христос няма да ги чуе, ако не е неговият приятел Апостола.  Божественият избор е доктрина, която не присъства в Библията, но се извлича от отделни пасажи, в които Бог определя някой да стане негов наместник на Земята. И тази доктрина е в основата на ученията на Ла Лус дел Мундо по целия свят.

Църквата иска нейните членове да се подчиняват на всичко, което тя каже. Ако говорите против Църквата и сте мексиканец, първият етап е да ви отлъчат, а във втория етап прекъсват връзките ви със семейството. Третият етап е физическо отмъщение под формата на побой или убийство.

Църквата е имала трима Апостоли- всички наследствени. Тоест става дума за „обикновена“ теократична семейна диктатура, включваща идолопоклонничество. Първият Апостол е Еузебио Аарон Хоакин. После е неговият син Самуел Хоакин Флорес. И накрая синът на Самуел – Наасон Хоакин Гарсия (от 2014 до момента, въпреки че вече е в затвора). Да ви прилича на режима в Северна Корея? Има обаче три основни разлики. Азиатската диктатура има власт над по-голям брой хора, но за сметка на това мексиканската Църква има мултинационално разпространение- освен, че има клонове навсякъде из Мексико и САЩ, твърди, че е разпространена в 57 държави и има 5 милиона последователи по целия свят. Третата разлика е в прикриването на престъпленията. Докато целият свят знае какво се върши в Северна Корея, мексиканският култ Ла Лус дел Мундо успява в продължение на почти 100 години да прикрива своите престъпления. Още при първия Апостол Еузебио започват изнасилвания, педофилия, секс трафик, малтретиране, разделяне на семейства, гонене на близки и приятели- и така в продължение на почти един век. Всички жертви си мълчат, защото мислят, че никой няма да им повярва. Това отново ни показва нещото, в което религиозните организации винаги са били по-успешни от всички съществуващи диктатори. В това да крият престъпленията спрямо личността и достойнството и ужасите, които извършват, доста по-продължително. За разлика от тях, никой политически диктатор не е успял да прикрие престъпленията си за дълъг период от време.

Сградата на Църквата в Гуадалахара, построена по времето на Апостол Самуел, е шедьовър в архитектурно отношение (целта е била да се получи сграда без начало и без край), но е строена от новите „роби“- мексикански доброволци, на които не само не се плаща нищо, но и материалите са купени с техните пари. Апостолът не е дал и стотинка. Разходите са платили бедните мексиканци, като са отделяли от залъка си и са дали всичко, което имат – труд, време и пари.

Подходящи последователи Църквата открива много лесно – нейни мишени са бедните, разорените, страдащите и неграмотните, които убеждава, че знае всички отговори на света. Като всички мегаломани, Апостол Самуел не само експлоатира хората, но има и мечта за световна експанзия. Споделя за свой сън, в който е стъпил в двата края на планетата и заявява, че този сън ще се сбъдне в неговото поколение. Независимо дали лъже, относно вдъхновилото го събитие, той успява да клонира Църквата си на повечето континенти. Това, разбира се, не става чрез овехтялото проповядване на ценности и любов сред малки групи сподвижници. За целта Църквата има собствена телевизия. „Берея“ е медийна компания с радио и телевизионни канали, която излъчва съдържание за и на Ла Лус дел Мундо. Ръководството на Църквата е изключително покварено, но притежава власт и пари. Освен яхтите, колите и самолетите, имат земеделски стопанства в Тексас, Калифорния и други американски щати. Но стават все по-алчни и искат все повече, включително цели градове, които да принадлежат на Църквата. За целта решават да построят огромен комплекс в Джорджия (окръг Хол), върху близо 120 хектара земя, с жилища, магазини, офиси, хотел и център за поклонения. Засега този проект, който не се одобрява от местните жители, все още не е реализиран.

Постепенно Ла Лус дел Мундо се превръща в мафиотска йерархична структура. Освен бизнесите, които Цълквата притежава (включващи земя, имоти, експлоатация и принудителен труд), тя участва в политическите кампании на всяка партия в Мексико и разширява властовите си лостове в по-големите мексикански градове с небивали мащаби. Апостол Самуел влага в недвижими имоти всички пари, които получава от дарения и десятъци (всеки член дава 10% от заплатата си на Апостола). Църквата инвестира навсякъде- купува апартаменти и хотелски стаи в Пуерто Валярта, Акапулко, Мексико сити. Но да оставим настрана жаждата за пари и власт на този култ и да видим какво представлява като човек неговият втори водач- Апостол Самуел.

Господин Самуел Флорес е обикновен педофил с престижна длъжност и на висока позиция. Смята, че щом се е самообявил за богоизбран, може да опипва, да целува и да прави секс с всяко момиче, което си избере, независимо дали е непълнолетно, или все още дете. Най-малкото потвърдено момиче, с което е правил секс, е било осемгодишно. Има свидетелски показания за частните партита на Апостол Самуел, на които танцуват оскъдно облечени селектирани момичета на възраст от 11 до 16 години. На същите тези деца се проповядва, че не може да слушат музика, да танцуват, не могат да носят грим, шорти или панталони, но пред Апостола всичко е позволено. Не е ли малко шизофренично подобно изключение! Учат малките момичета, че Апостолът може да прави каквото пожелае и че заслужава всичко, което поиска.

Апостол Самуел отделя момичетата, които му харесват, в отделна група, наречена „Безусловните“- те трябва да служат на Апостола до края на живота си и да се занимават с това, което той реши. Лишават ги напълно от свободната им воля. Но това не е група само за жени, нито единствената и цел е секс. Става дума за власт. „Безусловните“ са група, създадена от Самуел, защото когато поема Църквата след смъртта на баща си, много от пасторите от старата школа го отхвърлят, тъй като не смятат, че е достоен да стане Апостол (оказва се, че се че са били напълно прави). Затова той иска да е сигурен, че новото поколение проповедници е напълно лоялно към него. И когато някой иска да стане проповедник или мисионер, той трябва да се закълне в пълна преданост към Самуел във всичко. „Безусловните“ не могат да избират съпруг или съпругата си. Само Самуел може да им избира партньори. Разликата в безусловността между мъжете и жените в групата е сексуалната част. Момичетата стават сексуални робини, но се индоктринират от млади жени (а понякога и от собствените си майки), че не съгрешават, ако го правят в присъствието на Апостол. На малките момиченца им представят факта, че ще бъдат наложници, като нещо романтично, като приказка- ще бъдат принцеси, ще са специални, но трябва и да си вършат задълженията. Които са да задоволяват стар перверзник, водач на култ. Освен всичко друго, „великият“ Апостол е малтретирал жени като ги бичува.

Апостол Самуел имал и хомосексуални актове с непълнолетни момчета, на които заявявал, че не е човек като всички останали, а ангел небесен. А ангелите не извършват грях, когато правят секс. Страхотно оправдание! (Това е ирония, ако някой не е разбрал.) Жертвата (на издевателствата на Самуел), която първа проговаря, е Мойсес Падиля, който като наказание за смелостта си е нападнат от хора на Църквата, отвлечен и намушкан 69 пъти по цялото тяло. Едва оцелява, но свидетелските показания по обвинението в изнасилване са потулени.

Самуел Хоакин Флорес умира през 2014г., без да получи възмездие за престъпленията, които е извършил срещу стотици малки деца. Обявяват Наасон Хоакин Гарсия (едно от осемте деца на Самуел) за нов Апостол. Въпреки че се знае кой ще заеме поста на Апостол, Църквата кара своите последователи да гладуват и плачат с дни, докато изчакват небесен глас да им каже кой ще е новият Апостол. Не може да се сетите как става предаването на божественото съобщение. Един от висшите пастори уж сънува Самуел, който му казва кой е избраният.

Вижте и

Наасон, поредният психопат от това семейство, също е обвиняван в сексуални контакти и изнасилвания на непълнолетни момичета, а е бил и привърженик на садо-мазохистичния секс. Има интересни показания за него от един мъж, който разказва как Наасон мастурбирал пред него, докато той му разказвал интимни подробности за приятелката си.

В този култ са се сменили три поколения Апостоли, като и тримата са упражнявали сексуален тормоз и успешно са го прикривали. Докато внукът не прекалява в своята безотговорност и безчувствие към другите хора и в сляпата си вяра, че никой не може да му търси отговорност.

Наасон е арестуван едва през юни 2019г., когато каца с частния си самолет в Лос Анджелис. Повдигнати са му 26 обвинения, между които за изнасилване, трафик на хора, педофилия и детска порнография. След като делото е отлагано няколко години, броени дни преди да започне процесът обвинението предлага споразумение на Наасон и той се признава за виновен само по трите най-леки обвинения. Вместо да лежи до живот, получава 16 години и 8 месеца лишаване от свобода. За сравнение, Кийт Рениери, водачът на култа Нексиум, бе осъден на 120 години затвор. Но Наасон Гарсия, ръководител на една от най-големите съвременни религиозни секти, малтретирал и изнасилвал незнайно колко деца (момчета и момичета), получава някакви си 16 години. И той най-вероятно няма да стои дори толкова в затвора. Неговите фанатични другари от ръководството на Църквата очакват да се върне до 10 години, като смятат, че има възможност присъдата да бъде още намалена. (Предполагам, че имат предвид за добро поведение, тъй като в затвора няма подходящи деца, с които Апостолът да прави секс.) И за тази смешна присъда основната отговорност е на прокуратурата, която не допуска да се стигне до процес. Американската правосъдна система показа в този случай липса както на справедливост, така и на правосъдие. Съдията беше оставен с вързани ръце, но въпреки това отхвърли категорично условната присъда, на която се надяваше адвокатът на „безгрешния“.

Въпреки липсата на справедливост за жертвите на семейния култ, някой от бившите членове на Църквата не са се отказали да търсят правосъдие. И се появяват все повече и повече нови жертви, които разказват историите си по социалните медии и в закрити форуми. Сочил Мартин, една безстрашна жена, завежда гражданско дело срещу Наасон в САЩ и се бори да направи същото и в Мексико. Всички бивши членове на тази мексиканска секта, които са пострадали и са проявили смелост да се разкрият, като не са пренебрегнали човешкото си достойнство, могат само да бъдат поздравени и подкрепени.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре