Сега четете
Силна експлозия разтърси днес сграда в центъра на Париж, а при избухналия пожар пострадаха най-малко 16 души

Силна експлозия разтърси днес сграда в центъра на Париж, а при избухналия пожар пострадаха най-малко 16 души

Силна експлозия разтърси днес сграда в центъра на Париж, а при избухналия пожар пострадаха най-малко 16 души, съобщи полицията, цитирана от Асошиейтед прес. Агенцията отбелязва, че пожарът е наложил евакуацията на съседните сгради, а над мястото на инцидента се издига дим. Причината за взрива засега не е установена.

Фасадата на горящата сграда в Пети район на Париж е рухнала, а спасители работят за издирването на оцелели хора вътре в нея, съобщи служител на парижката полиция. Експлозията е станала до историческата военна болница „Вал де Грас“.

Началникът на парижката полиция Лоран Нунез каза пред журналисти, че има най-малко 16 пострадали, включително седем, които се нуждаят от „спешна медицинска помощ“. Властите не уточниха дали сред ранените има хора „с опасност за живота“.

Пожарът е овладян, но все още не е изгасен, каза Нунез.

Кметицата на района, Флоранс Берту, каза, че „експлозията е била изключително силна“, и допълни, че парчета стъкло още падат от съседните сгради.

Полицейски служител спомена за няколко ранени, някои от които в критично състояние, но не даде конкретни данни, тъй като спасителите все още продължават работа.

Вижте и

Миризмата на изгоряло все още се носи във въздуха, но димът видимо намаля, след като пожарникарите овладяха пожара. Кварталът е отцепен и на място са изпратени много пожарникари, спасители, полицаи и войници.

Говорителката на парижката полиция Лубна Ата каза, че на този етап е много рано да се определи причината за пожара и не можа да потвърди версията за експлозия на газ.

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре