Сега четете
Днес депутатите ще обсъдят предложението Бойко Борисов да бъде избран за член на Комисията по външна политика в Народното събрание

Днес депутатите ще обсъдят предложението Бойко Борисов да бъде избран за член на Комисията по външна политика в Народното събрание

Депутатите да обсъдят днес предложението Бойко Борисов да бъде избран за член на Комисията по външна политика в Народното събрание, предвижда проектопрограмата на парламента.

Проекторешението за промяна в състава на комисията е първа точка в предложения дневен ред за тази седмица, публикуван на сайта на законодателната институция.

Предвижда се Борисов да заеме мястото на колегата си Вежди Рашидов (ГЕРБ-СДС) във външната комисия, а Рашидов да стане член на Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите.

Проектопрограмата предвижда още депутатите да разгледат на първо четене три законопроекта за противодействие на корупцията. Миналата седмица правната комисия в парламента подкрепи на първо четене законопроекта за противодействие на корупцията на ГЕРБ-СДС и отхвърли тези на служебния Министерски съвет и на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ).

В проектопрограмата за седмицата е още първото четене на промени в Закона за особените залози, в Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба, и в Закона за специалните разузнавателни средства. Предвижда се депутатите да разгледат на второ четене и изменения в Закона за обществените библиотеки и в Закона за туризма.

В проектопрограмата за седмицата е включено изслушване на министъра на енергетиката Румен Радев относно споразумението между „Булгаргаз“ ЕАД и турската държавна енергийна компания „Боташ“. Предвидено е и изслушване на трима министри – Юлиян Попов, Зарица Динкова и Христо Хинков, относно състоянието на акваторията на Черно море вследствие на разрушената стена на язовир „Нова Каховка“ и предстоящия туристически сезон в България. Предлага се да бъде изслушан и министърът на правосъдието Атанас Славов относно предприемане на действия като председателстващ Пленума на Висшия съдебен съвет, свързани с избора на изпълняващия длъжността главен прокурор.

Вижте и

В проектопрограмата е включена и ратификация на международни договори, по които България е страна, както и годишните отчети на Съвета за електронни медии и на Комисията за защита на личните данни за 2022 година. В петък е предвиден редовен парламентарен контрол.

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре