Сега четете
Цигуларят Роман Ким пристига за спектакъла „Властелинът на пръстените“ в София

Цигуларят Роман Ким пристига за спектакъла „Властелинът на пръстените“ в София

Цигуларят Роман Ким пристига за българската премиера на фантазия „Властелинът на пръстените“ по музика на Хауърд Шор, съобщават организаторите. Събитието е на 23 юли на сцената на кино „Люмиер“ (НДК).

На Ким е обработката на произведението за цигулка, кларинет, виола и симфоничен оркестър. В концерта ще участват Деница Лафчиева (кларинет), Александър Гордън (виола и диригент) и Симфониета – Враца.

„Фантазията „Властелинът на пръстените“ е аранжирана за световните музиканти със специалното разрешение на композитора на оригиналната музика към прочутата филмова трилогия и носител на „Оскар“, „Грами“ и „Златен глобус“ Хауърд Шор. Специално внимание е отделено на партията на виолата. Всеизвестно е, че музикантът със световна слава Александър Гордън (Земцов) е виолист и диригент, и поради това Роман Ким пише партията на виолата така, че изпълнението да позволява на Александър Гордън и да дирижира едновременно оркестрантите“, разказват организаторите.

По думите им цигулката на Роман Ким е специално модифицирана за неговия вкус – има релефен гриф, струните са ръчно изработени от Ким, а лъкът на цигулката е по-дълъг от стандартните модели. Материалът, от който е изработен, се пази в тайна. Запознати твърдят, че лъкът е направен от рециклирани кукли Барби. Всички тези подобрения позволяват на Роман Ким да звучи по един много необикновен и специален начин, коментират организаторите на концерта.

Вижте и

В програмата е ще звучи и музика от Джон Уилямс, и други филмови теми, аранжирани за симфоничен оркестър.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре