Сега четете
Корнелия Нинова: ГЕРБ, ДПС и Радев наредиха пъзела, а ПП и ДБ са в ролята на излъганите камилчета

Корнелия Нинова: ГЕРБ, ДПС и Радев наредиха пъзела, а ПП и ДБ са в ролята на излъганите камилчета

Корнелия Нинова: ГЕРБ, ДПС и Радев наредиха пъзела, а ПП и ДБ са в ролята на излъганите камилчета
БСП за смокинов лист за задкулисен сговор не ставаме.
Това заявих днес в Ловеч, където се срещнах с областните съвети на БСП в Ловеч, Габрово и Плевен, като обсъдихме актуалната политическа обстановка и подготовката за местните избори.

Коалицията на имунитетите ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС извади като първа задача съдебната реформа. Помогна им служебното правителство с така наречените иронично от Борисов „крумови закони“ (на името на служебния правосъден министър Крум Зарков). Целта беше ограничаване правомощията и контрол над главния прокурор, одобрение от ЕС и транш на парите по ПВУ, справедливо правораздаване, в което всички са равни пред закона. Сега да видим резултатите от тази така наречена съдебна реформа. Единият променен закон е обжалван пред Конституционния съд. Другият е върнат с вето в НС. Изборът на Сарафов ще бъде жален пред ВАС като нелегитимен. ВСС е тотално компрометиран като маша на задкулисието. Съдии, адвокати и прокурори негодуват. Е на това съдебна реформа ли му казвате?

Печелившите са Бойко Борисов, който се скри зад имунитета от правосъдие, а сега Сарафов може и да оттегли искането. Ако е вярна информацията, че президентът Радев е издал бързо указа срещу пазарлък с ГЕРБ да не му отнемат службите, печеливш е и той. А днес Сарафов предлага за свой заместник заместник-министър на Радев.

Нещата си идват на мястото. ГЕРБ, ДПС и президентът Радев наредиха пъзела. От него най-печелившо е задкулисето, което се прегрупира и пак управлява. Губещи са ДБ , ПП и лидерите им, които се клеха във върховенството на закона. Те са в ролята на излъганите камилчета. Интересно ни е как ще погледне Европа на тази тотална измама, наречена от авторите и правосъдна реформа.

Вижте и

Що се отнася до нас, „БСП за България”, събитията доказаха, че правилно се оттеглихме от разговори с ГЕРБ. Ние смокинов лист за задкулисен сговор не ставаме.

За жалост, най-губещ е българският народ. Едва ли има и един българин, който да вярва, че тази съдебна реформа прави всички равни пред закона. Дано този път да му е за поука какви хора избира за свои водачи.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре