Сега четете
Изграждане на нова метростанция между „Сливница“ и „Обеля“

Изграждане на нова метростанция между „Сливница“ и „Обеля“

До края на годината започва изграждането на нова метростанция в столицата, разположена между метростанциите „Сливница“ и „Обеля“, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при приемането на подробен устройствен план, който гарантира строителството на новата станция.

Тя ще обслужва кварталите „Обеля“ 1 и „Модерно предградие“, ще осигури достъп до метрото на живущите в района и ще е ключова за връзка на метрополитена с националната железопътна мрежа, посочи кметът Фандъкова.

Станцията ще бъде оформена като интермодален хъб с новата жп гара „Обеля“ и нова автогара за автобусите от западното направление. „Предложихме изграждането на новата метростанция да бъде включено в Оперативна програма „Транспортна свързаност“ 2021-2027 г.“, посочи столичният кмет.

В доклада на главния архитект на София Здравко Здравков до Столичния общински съвет е посочено, че изменението на плана за регулация цели изграждане на връзка на Втори метродиаметър на метрото с депо „Обеля“ и нова метростанция до ж.п. линията „София-Кюстендил“, район „Люлин“ и район „Връбница“.

Вижте и

Столичният кмет очаква да получи подкрепа и за разширението на метрото към Софийския околовръстен път с две станции през район „Люлин“. Фандъкова изрази съжаление, че планът за разширение на третата линия през район „Слатина“ беше обжалван от няколко граждани. Надявам се, че съдът ще разгледа казуса в най-кратки срокове, за да не се спира строителството на проект, който се очаква от хиляди софиянци, посочи столичният кмет.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре