Сега четете
„Пътна полиция“ започва две акции срещу пътния травматизъм

„Пътна полиция“ започва две акции срещу пътния травматизъм

От 15 юни до 31 август „Пътна полиция“ ще проведе традиционната акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя“, съобщи пред медиите главен инспектор Лъчезар Близнаков от Главна дирекция „Национална полиция“. Той посочи, че за същия период през 2022 г. по пътищата в страната живота си са изгубили пет деца, а други 356 са ранени, те са били пътници.

Акцията включва превантивни и контролни мерки в районите на детските градини и училищата, както и в малките населени места. Близнаков посочи, че полицаите ще бъдат безкомпромисни към водачите, които нарушават правилата за превоз на деца.

Успоредно с тази акция, във връзка с интензивния трафик, от 15 юни до 14 септември ще се проведе акцията „Безопасно лято“, която е насочена към ограничаване на пътните произшествия.

В дните петък и неделя между 14 и 21 часа по основните пътни направления, на изходите на големите градове и входовете на курортните комплекси ще бъдат ангажирани максимален брой полицаи и технически средства, обясни Лъчезар Близнаков.

Вижте и

Той посочи още, че полицейските служители ще се движат в трафика и ще следят за неправилни маневри и движение по автомагистралите. Той припомни, че най-честите нарушения са движение в аварийната лента. „Водачи, които не се вписват в обичайната пътна обстановка чрез прояви на агресия, нетърпение и други подобни ще бъдат извеждани от трафика и активно проверявани“, добави главен инспектор Близнаков. Той добави, че ще се проверяват водачи за алкохол и наркотици в близост до питейните заведения.

На въпрос във връзка с един от приоритетите на вътрешния министър Калин Стоянов – пътната безопасност, Близнаков коментира, че са проведени срещи на най-високо ниво, като се обсъждат и се работи по нови идеи във връзка с пътния травматизъм.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре