Сега четете
Нова мултифункционална спортна площадка в двора на 15-о СУ „Адам Мицкевич“

Нова мултифункционална спортна площадка в двора на 15-о СУ „Адам Мицкевич“

Кметът на София Йорданка Фандъкова откри нова мултифункционална спортна площадка в двора на 15-о СУ „Адам Мицкевич“. Площадката е част от проекта на Столичната община (СО) за изграждане и основен ремонт на 12 спортни площадки, който е получил финансиране от национална програма на Министерството на образованието и науката (МОН).

Спортното съоръжение е със специализирана настилка, която позволяла практикуването на четири вида спорт – футбол, волейбол, баскетбол и хандбал. Също така е с ново осветление и трибуни, а учениците от 15-о СУ я откриха с волейболен мач между класовете.

Изключителен приоритет за моята работа е спортът, каза Фандъкова и припомни, че София е била Европейска столица на спорта, а следващата година ще бъде Световна столица на спорта. Кметът посочи, че това е благодарение на инвестициите за развитието на масовия спорт в града, както и „на великите спортисти на България, които стоят винаги до нас“.

По думите на Фандъкова инвестициите в спорт на открито са стигнали за над 100 фитнеса на открито, над 100 тенис маси на открито, както и паркове и градини. Район „Надежда“ е един от най-спортните райони, благодарение и на кмета на района Димитър Димов, който полага огромни усилия, а аз му помагам, каза още Фандъкова.

Кметът на София коментира и скейтборд площадка, която се изгражда в района. По думите ѝ тя е поела  ангажимент към младите хора на София и към Българската скейтборд федерация. Продължаваме с изграждането на спортни площадки, както и с инвестирането в стрийт спортове, посочи още Фандъкова.

Вижте и

Всъщност, през този мандат, аз и районните кметове инвестираме изключително целенасочено в кварталите. Ние възлагаме дейностите по големите инфраструктурни проекти, каза Фандъкова. Тя допълни, че на кметовете предоставят средствата за инвестициите в междублоковите пространства, както и в училищните дворове.

Освен 12-те спортни площадки по програмата на МОН, тази година инвестираме в още седем, като три от тях са в училищни дворове, а останалите са в паркове и междублокови пространства, посочи кметът. По думите ѝ това са последователни, устойчиви инвестиции, които се правят през всичките тези години. Очаквам тази година да започне и изграждането на спортна зала за гимнастика в партньорство с Йордан Йовчев и Българската федерация по гимнастика, като това е една от големите инвестиции, които предстоят тази година, каза още кметът Фандъкова.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре