Сега четете
БСП е против създаването на комисията за имунитетите и няма да излъчи участници в нея

БСП е против създаването на комисията за имунитетите и няма да излъчи участници в нея

БСП ще гласува против създаването на комисията за имунитетите и няма да излъчи участници в нея, каза председателят на ПГ на „БСП за България“ и лидер на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.

„Не трябва да я има, ние ще гласуваме „против“ създаването на комисия и няма да излъчим участници в нея“, заяви тя. Намираме я за скривалище за заподозрени в престъпления, за пазене взаимно от „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и ГЕРБ от един прозрачен и справедлив процес, коментира тя.

Вчера от ПГ на „Продължаваме промяната – Демократична България“ внесоха проекторешение за създаване на временна комисия във връзка с поисканите от главния прокурор имунитети на трима депутати – Бойко Борисов, Даниел Александров и Кирил Петков. Предлага се комисията да бъде избрана на паритетен принцип за срок до изчерпване на предметния ѝ обхват, но не по-късно от 18 юли т.г.

Нинова прогнозира, че когато наближи краят на този срок, председателят на комисията ще иска удължаване на срока, и „така, докато – те сами казаха – направим конституционна реформа“, допълни тя.

Вижте и

В отговор на въпрос, Нинова се съгласи, че е в ход взаимно „изпиране“ на лидерите. И е абсолютно неразбираемо от всякаква гледна точка – политическа, морална, коментира тя. Тези, които арестуваха Борисов, сега му пазят гърба, посочи Нинова. „Много е шокиращ фактът, че само ПП и ДБ са подписали тази комисия и няма подпис от ГЕРБ. Очевидно ПП и ДБ искат да пазят Борисов. Сигурна съм, че ГЕРБ ще гласуват „за“, за да пазят пък Кирил Петков“, допълни лидерът на БСП.

Според нея всички имат нужда да се чуят фактите, да изслушат главния прокурор и други лица, за да имат достатъчно информация.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре