Сега четете
Хората от 30 къщи в ниската част на село Клисурица край Монтана са били евакуирани снощи заради опасно високо ниво на местния язовир „Клисурица“

Хората от 30 къщи в ниската част на село Клисурица край Монтана са били евакуирани снощи заради опасно високо ниво на местния язовир „Клисурица“

Хората от 30 къщи в ниската част на село Клисурица край Монтана са били евакуирани снощи заради опасно високо ниво на местния язовир „Клисурица“, съобщи на брифинг днес кметът на Монтана Златко Живков.

Евакуираните са настанени при свои роднини в град Монтана и във високите части на селото.

Заради проливните дъждове водата в язовир „Клисурица“ е стигнала до ръба на преливника. Изпускателят на стената е бил отворен, а екипи на пожарна безопасност от Монтана са започнали изпомпване на водата, което е продължило до тази сутрин. В минута са изпомпвани по 20 кубически метра и така нивото на язовира е понижено и вече не създава опасност от преливане, но въпреки това наблюдението на този язовир ще продължи и в следващите 24 часа. В спасителните действия са се включили и частни строителни фирми, които са осигурили допълнителна техниката за прокопавания в дерето на реката. Работата на място са наблюдавали областният управител на Монтана Валери Димитров и кметът на общината Златко Живков.

Поройният дъжд снощи е отнесъл настилки от пътя между селата Клисурица и Долна Рикса в община Монтана. Този път е затворен и вместо него се използват обходни маршрути през съседните села. Дъждовната вода е отнесла настилки от улици в селата Долна Рикса, Смоляновци и Клисурица в община Монтана, уточни кметът.

Вижте и

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре