Сега четете
Даниела Машева е допуснала, че Иван Гешев може да си подаде оставката с оглед на всички събития

Даниела Машева е допуснала, че Иван Гешев може да си подаде оставката с оглед на всички събития

Заместник-главният прокурор Даниела Машева е допуснала, че Иван Гешев може да си подаде оставката с оглед на всички събития. В момента тя е на изслушване във Висшия съдебен съвет, а кадровият орган решава дали да прекрати предсрочно мандата на главния прокурор.

Машева разказа, че на 14 май вечерта в общ чат с други ръководители в прокуратурата получили съобщение за оперативка при главния прокурор. Всички бяхме изненадани и притеснени, посочи още тя.

След това началникът на кабинета на Гешев Габриела Ненкова се обадила по телефона, за да каже на всички да дойдат да се сбогуват с Гешев.

Когато влязла в кабинета на Гешев, той бил с необичайно изражение.

Никога не съм го виждала така. Според мен ставаше дума за голямо притеснение и вероятно обида, описа ситуацията Машева. Тя допълни, че Гешев се е здрависал с всеки и попитал как се чувстват. След това той поискал да бъде донесен телефон и да бъде пуснат запис.

На срещата присъствал и друг заместник на Гешев – Борислав Сарафов.

При пускането на записа той (Сарафов – б.а.)видимо промени изражението си, каза, че не желае да участва в това, че е недопустимо да бъдат записвани колеги и напусна кабинета, разказа Машева.

След като изслушахме записа, Гешев каза, че всеки може да си тръгне като Сарафов или да остане с него и да отиде на пресконференцията. На тази оперативка не съм чула да се казва за наличие на 150 записа, посочи още Даниела Машева.

Вижте и

Тя отбеляза, че на излизане от кабинета си Гешев е взел оставката си и казал, че няма да я подаде. Според нея половин-един час след брифинга Гешев е възвърнал обичайното си изражение.

След брифинга Машева е видяла и заплашителното писмо до Гешев.

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
1
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре