Сега четете
Няма коалиция между ГЕРБ-СДС и „ПП – ДБ“, а единодействие

Няма коалиция между ГЕРБ-СДС и „ПП – ДБ“, а единодействие

Решенията ще се вземат трудно и тежко, каза по Нова тв Росен Плевнелиев, президент на България в периода 2012-2017 г. Няма коалиция между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“, има единодействие, решава се съдбата на България, заяви той. По думите му нещата са много по-сложи и важни от гледна точка на историческа значимост, отколкото си мислим, посочи Плевнелиев.

 

Според него институтът на служебен кабинет прекъсва нишката между две демократично избрани правителства. Почти никъде няма модел на служебно правителство, посочи той и коментира, че е разумно правителството в оставка да остане на власт до следващия редовен кабинет.

 

Той смята, че ако ще се прави реформа на Конституцията, може да се реши въпросът с вицепрезидента, каквато позиция по думите му няма в много държави. Ако се случи нещо с президента, то председателят на Народното събрание може да поеме тези функции за два-три месеца, посочи Плевнелиев.

Вижте и

 

Много важна цел е да се удържи до еврозоната. Така ще се скъса с „дълбоката държава“ и ще се скъсат всякакви връзки, коментира той. Ще бъде направен опит България да остане в периферията, смята Плевнелиев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
1
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре