Сега четете
Антоанета Цонева: България има нужда от рестартиране на парламентарната република

Антоанета Цонева: България има нужда от рестартиране на парламентарната република

България има нужда от рестартиране на парламентарната република. Тя трябва да излезе от този своеобразен президентски режим, в който беше изпаднала в този цикъл от избори и от служебни правителства. Това заяви в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ Антоанета Цонева от „Продължаваме Промяната – Демократична България“.

Според нея, има съгласие в българското общество, че има нужда от укрепване и рестартиране на парламента и започване на работа по приемане на законодателство.

„Шест приоритета стоят зад съставянето на кабинет , който събира това мнозинство в парламента, подкрепено от ПП-ДБ и ГЕРБ. На върха на нашите приоритети стои конституционна реформа, която да промени структурата на прокуратурата и на ВСС. Освен това, приемане на бюджет с 3% дефицит, запазване на социалните плащания и неувеличаване на данъците, влизането в еврозоната и в Шенген, приемане на законите максимално бързо и форсиране на проектите от ПВУ.

Това е ясна и категорична заявка какво точно смятаме да правим“, обясни Цонева.
По думите ѝ, зад тази заявка стои законодателна програма, която са обсъдили заедно с ГЕРБ, за да може да уплътни тези приоритети. Обсъдена е и програма за управление, т.е. какви мерки и в какви срокове във времето трябва да бъдат реализирани, за да може тези приоритети и тази законодателна програма да бъдат приведени в действие.

Вижте и

„Акад. Денков и Мария Габриел посочиха тези приоритети и показаха по какъв начин ще бъде съставена конструкцията, включително и през тази ротация на 9 месеца. И двамата заявиха, че ако конституционната реформа не тръгне в правилната посока и управлението започне да се отклонява от така посочената ос на приоритети и двамата ще подадат оставка, което е политически ангажимент“, поясни Антоанета Цонева.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре