д-р Даниел Вълчев: Ако има законопроекти за промяна на Конституцията

Ако има законопроекти за промяна на Конституцията, независимо от кого и какви идеи има в тях, редното е те да се оповестят, за да могат всички хора да си кажат мнението и да има дебат. Това заяви за БТА деканът на Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. д-р Даниел Вълчев във връзка с политическите заявки за промяна в Конституцията. Коментара си той направи преди началото на днешната церемония по полагане традиционната Клетва на посветилите се на правото в парка на Военната академия „Г. С. Раковски“.

Всички, които искат да променят Конституцията, винаги трябва да помнят, че неслучайно тя се нарича обществен договор – основните правила, по които обществото живее. И в този смисъл, ако някой смята да го направи това в тесен кръг, ефектът няма да бъде добър, коментира още проф. Вълчев.

Никакво препускане, никакво бързане не е оправдано, когато става въпрос за такива промени, смята той.

Вижте и

Преди ден правосъдният министър Атанас Славов коментира пред журналисти в парламента, че разговаря с всички политически партии основно за необходимостта от конституционни промени. Според него в този процес трябва да участват всички.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре