Сега четете
От „Има такъв народ“ излязоха с декларация за конституционната реформа

От „Има такъв народ“ излязоха с декларация за конституционната реформа

От парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) излязоха с декларация за конституционната реформа.

Тошко Йорданов каза, че ГЕРБ, „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) се събират в правителство при положение, че се кълняха да се самоунищожат едни други. По думите му Христо Иванов (ПП-ДБ) е отишъл на крака в стаята на ДПС, при Делян Пеевски, за да уговаря конституционна реформа, освен това и конституционно правителство, „вследствие на което г-н Пеевски и г-н Карадайъ ги подпират леко отзад това правителство, за да мине“.

Йорданов метафорично сравни ПП-ДБ с „млада палава булка, която се взема с опитен по-възрастен, но също доста палав партньор – ГЕРБ, а ДПС играят ролята на парапет“. „Вчера тази метафора ви я навряхме в очите не за друго, а защото наистина се правите, че не сте в брак с ГЕРБ и с ДПС“, каза депутатът.

„Ние ще обясняваме и показваме на българското общество какво направихте, няма да се скриете“, зави Йорданов. И добави, че когато се правят, че не са заедно, те ще показват „кой ви е парапетът във връзката, кой ви е младежът във връзката и каква любов въртите където там се съберете“.

Вижте и

Депутатът даде още една метафора – че мравоядът, ако иска да си свърши работата, сам си завира хобота в мравуняка. „Не разбирам какво срамно има в това г-н Пеевски да ви е в комисията при положение, че му ходихте на крака да го молите“, коментира Йорданов.

За тази конституционна реформа помолихте само ДПС, никой друг и това също е факт, както е факт, че след това те ви гласуваха правителството, каза още депутатът.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
1
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре