Сега четете
Земетресение с магнитуд 4.8 е регистрирано в България

Земетресение с магнитуд 4.8 е регистрирано в България

Регистрирано е земетресение с магнитуд 4,8 по данни на Европейския средземноморски сеизмологичен център.

Първоначално данните на Европейския средземноморски сеизмологичен център също показваха магнитуд 4,8 който впоследствие беше намален на 4,6. Епицентърът е на 15 км югоизточно от Пловдив и на 146 км от София, сочат данните на центъра. Първоначалните данни на европейския център сочеха, че епицентърът е на 15 км югоизточно от Пловдив и на 146 км от София. Актуалните данни сочат, че е на 17 км югоизточно от Пловдив и на 3 км от Асеновград.

По първоначални данни магнитудът на днешното земетресение от 15:26 часа българско време е 4,9, а епицентърът на земният трус е в близост до Асеновград. Земетресението е усетено в района на Асеновград, Пловдив, както и в София, каза за БТА доц. Петя Трифонова – заместник-директор на Националния институт по геофизика, геодезия и география на Българската академия на науките (НИГГГ-БАН).

По данни на Сеизмологичния център към НИГГГ в 15:26 часа българско време е регистрирано земетресение с епицентър югоизточно от град Пловдив. По предварителни данни земетресението е с магнитуд около 4,8 и e усетено на територията на страната.

Вижте и

Районът на Пловдив е сеизмичен район. Това е умерено силно земетресение и този магнитуд предполага да има вторични трусове, обясни доц. Петя Трифонова.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре