Сега четете
Депутатите обсъждат проект на решение за прекратяване на Споразумението между правителството на България и правителството на САЩ за сътрудничество в областта на отбраната

Депутатите обсъждат проект на решение за прекратяване на Споразумението между правителството на България и правителството на САЩ за сътрудничество в областта на отбраната

Депутатите започнаха работа с обсъждане на проект на решение за прекратяване на Споразумението между правителството на Република България и правителството на САЩ за сътрудничество в областта на отбраната.

Тази точка е включена в дневния ред по предложение на ПГ на „Възраждане“. Споразумението, подписано през 2006 г., е свързано със съвместното ползване с американски военни на четири военни бази у нас.

Днес е първата сряда от месеца и съгласно правилника на Народното събрание парламентарните групи могат да предлагат точки в програмата за деня, които се разглеждат по същество.

От ПГ на ДПС са предложили парламентът да разгледа на първо четене изменения в Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия, а от „БСП за България“ – на първо четене изменения в Кодекса на труда, свързани с размера на минималната работна заплата.

Приетата тази сутрин програма за седмицата предвижда днес депутатите да разгледат и проекторешение за промяна в състава на Комисията по конституционни въпроси, внесено от председателя на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ.

Вижте и

Първа точка в четвъртък ще бъде внесеният от служебния кабинет проект на решение за определяне на допълнителен срок за събиране на приходи, за извършване на разходи и за предоставяне на трансфери.

В петък като първа точка депутатите ще разгледат проект на решение за възлагане на министъра на икономиката и индустрията да предприеме всички необходими действия пред „Централен депозитар“ АД по вписване на безналичните акции от Община Варна в полза на държавата от капитала на „Международен панаир Пловдив“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре