Сега четете
Най-важно за България е да има работещо редовно правителство

Най-важно за България е да има работещо редовно правителство

Най-важно за България е да има работещо редовно правителство, каза служебният премиер Гълъб Донев пред журналисти на влизане в сградата на Народното събрание. Ние заварихме държавата „в пауза“, а сега всички системи функционират, каза той.

Бюджетът е такъв, какъвто го прие редовното правителство през юли 2022 г., каза той.

Да бъдат разумни, да вземат решения, които са важни за България, призова Донев в отговор на въпрос какво послание би отправил към бъдещите управляващи.

По думите на служебния премиер новото правителство само ще определи приоритетите си, като те трябва да са спрямо нуждите на хората.

Направихме така, че и българските пенсионери да бъдат спокойни, пенсиите да се изплащат навреме, уязвимите групи от обществото да получат по-висока подкрепа от страна на държавата. Направихме така, че България да е сигурен център на газовите доставки не само за нашата страна, а за региона на Източна, Централна и Южна Европа, изброи още Донев.

Няма забавяне в нито една от програмите от Плана за възстановяване и устойчивост, увери той.

Вижте и

Попитан дали му е било трудно като служебен премиер, Донев отговори: „Разбира се“. И напомни, че държавните служители са тези, които правят така, че системите да работят.

Бяхме успешни благодарение на всички служители в държавната администрация. Нито един министър-председател и  министър не е успешен, без да има тяхното доверие, каза още той.

Това, което най-много в момента желая, е една нормална почивка, която, предполагам, ми се полага, обяви пред журналисти Донев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре