Сега четете
Колко места в Австрия, Германия и Швейцария посетих пеша, с колело и влак, без да дам нито един лев (освен 9 евро за едномесечен билет за влак)

Колко места в Австрия, Германия и Швейцария посетих пеша, с колело и влак, без да дам нито един лев (освен 9 евро за едномесечен билет за влак)

Това не е пътепис. В тази кратка статия просто ще изброя (без обяснения) по-голяма част от местата, които успях да посетя, докато обикалях безплатно в три държави. В Австрия се придвижвах само с колело и пеша, докато в Германия и Швейцария вървях бавно и използвах влакове, за които платих 9 евро за 1 месец. В изложението не са включени абсолютно всички дни, както и изобщо не са споменати трите ми дни във Виена (за тях ще стане дума в отделен разказ, защото включват измама, кражба и купища лъжи от страна на българския мобилен оператор Виваком, които усложниха придвижването и престоя ми в столицата на Австрия). Използвам записките, които си направих с цел да мога впоследствие да подредя многото снимки, без да объркам откъде точно са. Докато пътувах, всяка вечер отделях време единствено, за да изтривам около половината снимки от съответния ден.

Местата, които посетих, си ги избрах сам, нямах предварителен график, тоест можех да правя промени в движение и решенията къде колко да стоя бяха мои, а не определяни от туристически агенции. Да започваме.

Първи ден: Разстояние 27,75 км, 41 577 крачки, общо изкачване- 653 м .

Втори ден: Разстояние 33,44 км, максимално изкачване- 992,4 м, максимално слизане- 978 м, максимална височина- 963,8 м.

8-ми август: Бях на хълма с многото пътечки, където е замъкът Хохензалцбург, но преди това минах през улицата с редицата от старинни цветни къщи (построени до и в скалите) и покрай фонтана с конете. След това пресякох през Стария град и отидох до другия хълм- Капуциненберг. Последни за този ден бяха паметникът на Моцарт и Резиденс плац.

9-ти август: Изкачване на връх Гайсберг (Gaisbergspitze- 1288 м).

10-ти август: Посетих четири езера, като в последното можеше да се плува.

11-ти август: От обяд до вечерта минах 35 км, които включваха изкачването на връх Нокщайн, бягането надолу до подножието и после по част от пътя до Стария град, качването на хълма Капуциненберг до последната площадка за наблюдение, до която не бях стигнал при първото ми качване (тя е от страната противоположна на река Залцах). После бягане надолу по стълбите до подножието на хълма, прибиране и обуване на банските, отиване до Бадезее и плуване. След това опитах да изсъхна, но тъй като на лунна светлина не се получаваше, обух си обувките и по бански (гол от кръста нагоре) бягах обратно до квартирата 2,5 км. По-голяма част от маршрута до Нокщайн е по-лесна от пътеката до Гайзберг, но последният участък от стотина метра е по-опасен, защото местата за изкачване или пътечките са тесни, а от едната страна често има наличие на пропаст, тоест ако някой се подхлъзне и падне, ще може да си полети известно време преди да се размаже на земята.

12-ти август: 40 км с колело, включващи стигане до две езера на границата с Германия. Кратка разходка в германската част на река Заалах.

13-ти август: 30 км с колело, включващи посещение до Schloss Leopoldskron hotel with Leopoldskroner Weiher (малко езеро) and park, Hellbrun Palace and park и градски парк с езерце под хълма Капуциненберг (до реката и срещу замъка Хохензалцбург).

14-ти август: Изкачване на няколко хълма (за да се заобиколят частните имоти около езерото) и плуване във Wolfgangsee. Снимки от хълма Mönchsberg и малко снимки от Стария град.

15-ти август: Снимки от Mönchsberg и цялостна обиколка на хълма. Оказа се по-голям от очакваното.

16-ти август: Отиване до Bad Reichenhall и до езерото Saalachsee. Ако тръгвате от Залцбург, влакът се сменя на Freilassing.

17-ти август: Пътуване до Prien an Chiemsee в Бавария и езерото Chimsee.

18-ти август: С колело до езерото Wallersee и селището Henndorf am Wallersee. 12 км в едната посока. Продължително плуване в студената вода. На връщане през селището Eugendorf.

19-ти август: Снимки от Ausee и още няколко езера наблизо и няколко снимки от река Salzach. През цялото време с колело, освен когато го бутах при преминаването през резерват с диви прасета, който се намира в Залцбург.

21-ви август: С влак до Berchtesgaden и пеша до Königssee. Снимки от Malerwinkel (painters corner), от завоя на езерото и от кафе Malerwinkel.

23-ти август: С колело до езерото Fuschlsee (21,8 км в едната посока) и плуване.

Вижте и

25-ти август: С влак до Мюнхен. След това за 2 часа път от Мюнхен до Улм влакът закъсня с повече от час (1,10 часа по-точно).

26-ти август: Пътуване с влак до Линдау. Плуване в Бодензее.

27-ми август: Разходка из градския парк на Ulm (с езерата Oberer Ausee, Mittlerer Ausee и Unterer Ausee), пеша до езерото Pfuhler see (15 км отиване и връщане), където плувах и се изкъпах (в безплатната квартира не можех да използвам душ, защото имаше ремонт). После разходка в New Ulm.

28-ми август: Разходка из Стария град на Ulm и пътуване с влак до Фридрихсхафен. Дълга обиколка из града и няколко часа спане на пейка до езерото преди да продължа към Швейцария.

29-ти август: Кратка разходка в Шафхаузен,  пеша до Рейнският водопад и многократно слизане и качване за достигане до различните наблюдателни точки на водопада. Пътуване до Констанц и кратка разходка из германския град.

30-ти август: След като спах безплатно в къща на брега на река Рейн в Büsingen (Германия), на сутринта пресякох пеша границата с Швейцария и обикалях навсякъде из Стария град на Шафхаузен, качих се на хълма, където е Munot castle. После пътувах с влак до Констанц и обикалях с часове. Вечерта завърши с плуване срещу течението в река Рейн (доста чиста в тази част).

31-ви август: Сутринта каране на SUP в река Рейн, като пресякох границата с Швейцария един път, движейки се по течението, и после втори път, когато се върнах в Германия, гребейки срещу течението. После напуснах Германия, за да си хвана влака от Швейцария за Фридрихсхафен в Германия. Оттам към Улм, Мюнхен, Залцбург и Виена.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре