Сега четете
Акад. Денков и Мария Габриел ми вдъхват доверие, че съединението е възможно

Акад. Денков и Мария Габриел ми вдъхват доверие, че съединението е възможно

Днес акад. Денков и Мария Габриел ми вдъхват доверие, че съединението е възможно, когато най-талантливите започнат да работят заедно, за да изведат България напред. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков от парламентарната трибуна. Той представи кандидатурите на двамата, които са номинирани за премиер и вицепремиер на ротация от девет месеца.

Големият талант се вижда и в състава на министрите, посочи Петков. Ако в парламента дадем по-дълъг живот на това правителство, България може да бъде трансформирана. България може да бъде в Шенген, България може да има бюджет с дефицит под 3 процента, без да се пести от пенсии и без да се вдигат данъците, коментира съпредседателят на ПП. България може да започне отново своя подем в регионалното развитие, а младите хора да виждат своето развитие в страната, а не извън нея, допълни той.

Той посочи, че за тази цел трябва да ограничат острото политиканстване и да започнат да правят законодателство, което да съпътства управлението на това правителство.

В тази зала, а и в публичното пространство непрекъснато обсъждаме, че България е страна, която в момента има много проблеми за решаване, но това, за което по-рядко говорим, е, че България е страна с много предимства, с много възможности, посочи съпредседателят на ПП. Дълбоко вярвам, че България е страна с едно светло бъдеще, заяви Кирил Петков.

Той отбеляза, че къде се насочва талантът на всяка държава, определя посоката на нейното развитие, а ролята на политиците и държавниците е да направят така, че тези талантливи хора да могат да работят за прогреса на своето общество. „Ето защо днес съм оптимист. Това, че акад. Денков ще води правителството на България в първите девет месеца, а Мария Габриел във вторите девет месеца, ми дава надежда“, заяви Петков.

Не знам дали всички от вас осъзнават какво означава да си учен с над 10 хиляди цитирания в специализирани журнали и литература, посочи той. „Това означава хиляди световни учени да са използвали в своите трудове цитати точно от акад. Денков. Това доказва, че той не само е прекрасен учен, но е част от световния принос на развитието на човечеството“, посочи Петков. По думите му неслучайно престижни международни класации поставят акад. Денков в „топ единия процент“ на учени в неговата област не в България, не в Европа, а в света. Петков отбеляза, че акад. Денков прилага и е прилагал тези научни постижения в практиката, занимавал се е с най-големите международни компании в сферата на химията и химическите продукти. Кирил Петков посочи още, че номинираният за премиер има богат административен опит като заместник-министър и министър в няколко правителства. Акад. Денков е скромен човек и няма да чуете да се изтъква, каза съпредседателят на ПП. Според него фактът, че Денков тръгва да води страната за следващите месеци, е невероятна възможност за държавата.

Вижте и

Мария Габриел е друг голям талант на България, човек, който се е доказал като успешен европейски лидер в сфери, които движат икономическото развитие на цяла Европа, отбеляза Кирил Петков. Как се създава среда за иновации е знание, което може да допринесе не само за икономическия растеж на Европа, но реално за икономическия растеж на България, посочи той. По думите му сега Мария Габриел може да използва това знание за развитието на България.

„Бих се радвал новините от парламента да станат ужасно скучни в следващите месеци, без лични обиди, без скъсани ризи, без скандали“, заяви Петков. Искам новините от всеки парламентарен ден да отброяват поредния приет закон от Плана за възстановяване и устойчивост, поредното подобряване на институционалната рамка, поредната добра стъпка в съдебната реформа, посочи той. Две години политически кампании стигат, време е да свършим работа, призова Кирил Петков. Време е да покажем, че България може да бъде добре управлявана, справедлива европейска страна, без корупция, където всеки българин има възможността да живее един нормален европейски живот, заяви той и пожела успех на акад. Денков и на Мария Габриел и на всички министри в това ново правителство.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
1
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре