Сега четете
Макс Ферстапен триумфира с пета победа през сезона

Макс Ферстапен триумфира с пета победа през сезона

Нидерландският пилот на Ред Бул Макс Ферстапен спечели състезанието за Голямата награда на Испания, седми кръг за сезона във Формула 1.

 

За световния шампион от последните двe години това бе победа номер пет през сезона, като тя дойде напълно безпроблемно. На пистата в Барселона Ферстапен потегли от полпозишън и след като на първия завой влезе пред пилота на Ферари Карлос Сайнс-младши, до края на състезанието караше на чиста писта пред себе си.

 

Почетната стълбичка се допълни от британците Люис Хамилтън и Джордж Ръсел от отбора на Мерцедес, като Ръсел успя да запази мястото си в битка в последните обиколки с втория пилот на Ред Бул Серхио Перес. Мексиканецът караше с чисто нови гуми в последните десетина обиколки, но намаше нужното време, за да стопи 9 секунди пасив от Ръсел.

 

Пети се нареди представителят на домакините Карлос Сайнс, а шести и седми завършиха двамата пилоти на Астън Мартин – канадецът Ланс Строл и испанецът Фернандо Алонсо

Вижте и

 

Днешното състезание премина без особени инциденти, за което говори и фактът, че всички 20 пилоти видяха карирания флаг на финала. Освен това очакваният дъжд над Каталуня така и не заваля, което определено лиши надпреварата от допълнителен драматизъм.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре