Сега четете
В Софийската митрополия бе отслужена панихида за Черешова задушница

В Софийската митрополия бе отслужена панихида за Черешова задушница

В навечерието на Черешова задушница, която е утре и е преди Петдесетница, днес в митрополитския храм „Св. Марина“ бе отслужена панихида за упокоилите се духовници, служители и ктитори на Софийската света митрополия и епархия. Това съобщиха от митрополията.

 

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и български патриарх Неофит заупокойното последование бе предстоявано от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп – викарий на патриарха.

 

В съслужение с него в богослужбата участваха също архимандрит Василий – протосингел на Софийската митрополия, архимандрит Евтимий – духовен надзорник на Софийската епархия, иконом Дилян Цветков – предстоятел на столичния храм „Св. пророк Илия“, протойерей Костадин Тренев, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп.

Вижте и

 

На панихидата присъстваха всички митрополитски служители, които заедно с духовенството отправиха молитви за починалите предстоятели, духовници и служители, отдали своите сили и труд за благоденствието на Българската православна църква и на Софийската епархия, както и за своите починали близки. В края на последованието епископ Поликарп, като отчупи от хляба и преля от виното, каза: „Бог да прости всички покойници! Царство им небесно!“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре