Сега четете
Велико Търново се преклони пред паметта на великия революционер и поет Христо Ботев и загиналите за Свободата на България

Велико Търново се преклони пред паметта на великия революционер и поет Христо Ботев и загиналите за Свободата на България

Точно в 11,45 ч. пред Паметника на Васил Левски, „Паметник на обесените”,  „Стефан Стамболов”, „Велчова завера”, Пирамида на Независимостта, Паметната плоча на загиналите великотърновци във войните, гробовете на Венета и Иванка Ботеви, бяха поставени часови и  положени цветя.

Точно в 12:00 часа прозвуча Сиренен вой – минута мълчание. Пред паметника на Христо Ботев в центъра на Старата столица бе изпълнена  литературната композиция „Ботев е жив“ от деца от ДГ „Иванка Ботева“- клуб „Христо Ботйов“ с ръководители Лорета Великова и Веска Велева.

Заупокойна молитва бе отслужена от Негово Високоблагоговейнство ставрофорен свещеноиконом д-р Славчо Иванов, след което се състоя Военен ритуал за поднасяне на венци и цветя на признателност.

 

Организатори на поклонението са  Община Велико Търново, Национален военен университет „Васил Левски, Великотърновска Света митрополия.

Вижте и

Автор: Мирослав Дечев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре