Сега четете
Николай Денков: Министри от ГЕРБ -като министри от ГЕРБ, в правителството няма да има

Николай Денков: Министри от ГЕРБ -като министри от ГЕРБ, в правителството няма да има

Министри от ГЕРБ -като министри от ГЕРБ, в правителството няма да има, заяви Николай Денков пред журналисти в парламента.

Представители на първите две политически сили ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) разговарят в кабинета на председателя на Народното събрание.

В преговорите участват номинираният за премиер от ПП-ДБ Николай Денков и Мария Габриел, която беше кандидатът за министър-председател на ГЕРБ-СДС и за ротационен премиер с втория мандат.

Преди това пред журналисти Габриел увери, че разговорите с ПП-ДБ продължават.

Двете политически сили обсъждат и персоналния състав на евентуален бъдещ Министерски съвет.

За състава на правителството и дали са съгласни с искането на ГЕРБ за експертен кабинет, смяна на формата, Николай Денков обясни, че тръгват от първоначалния проектосъстав.

Вижте и

На въпрос дали се обсъждат експерти, предложени от ГЕРБ, посочи, че приемат предложения за експерти отвсякъде. Въпросът е кои са най-добрите хора за позициите, подчерта  той. Кандидатът за министър-председател не отговори дали съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев ще отпадне като министър на финансите, за какъвто беше номиниран в първия вариант на проектокабинета „Денков“.

Кандидатът за премиер разясни, че при преговорите в момента има два елемента – единият да бъде гарантирано, че няма да има проблеми с администрацията, за което се подготвял съответният документ, който да даде спокойствие на всички, по думите на Денков, които са се притеснили. И второто е персоналният състав.

Продължаваме да работим, има работа, дайте ни малко време, поиска Николай Денков. И добави, че температурата е нула и сто градуса. Ако нямаше конструктивизъм, нямаше да говорим три часа, посочи кандидатът за премиер.
БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре