Сега четете
Атанас Атанасов: Обнадежден съм, че ще се създаде редовно правителство с втория мандат с подкрепата на ГЕРБ

Атанас Атанасов: Обнадежден съм, че ще се създаде редовно правителство с втория мандат с подкрепата на ГЕРБ

Обнадежден съм, че ще се създаде редовно правителство с втория мандат с подкрепата на ГЕРБ. Това заяви в ефира на БТВ съпредседателят на парламентарната група на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Атанас Атанасов във връзка с преговорите за съставяне на кабинет с втория проучавателен мандат. Той посочи, че България е в тежка политическа криза и е наложително да има редовно правителство.

По думите на Атанасов се очаква някои позиции да се променят, за да се придобие експертен профил на състава за кабинет. Той очаква още днес излъченият за премиер от ПП-ДБ акад. Николай Денков да седне на масата на преговорите с Мария Габриел, която беше издигната за министър-председател от ГЕРБ-СДС.

За поискания имунитет на Бойко Борисов, Атанасов каза, че това е целенасочена атака за натиск върху лидера на ГЕРБ. Според него това е и „част от цялата онази атака, която работи за това да се провали реализирането на втория мандат за съставяне на правителство“.

Аз съм убеден, че, ако Борисов нямаше имунитет, още вчера щяха да го арестуват, коментира още Атанасов.

Относно отношенията с държавния глава депутатът каза, че има цялостна кампания за дискредитиране на втората политическа сила. По думите му имало замисъл успешните министри в служебния кабинет да бъдат лансирани за кандидат-кметове, издигнати от инициативни комитети.

Вижте и

По повод казуса със службите Атанасов коментира, че изпълнителната власт трябва да има инструментариума да управлява тази сфера. Той счита, че президентът няма отношение към осигуряването на обществения ред и сигурността и няма защо да назначава шефовете на службите.

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре