Сега четете
Наследникът на билета от 9 евро на месец, с който можете да пътувате в Германия

Наследникът на билета от 9 евро на месец, с който можете да пътувате в Германия

Билетът от 49 евро важи за местния и регионален транспорт в цяла Германия, който включва градски автобуси, метро, ​​трамваи и регионални влакове (2-ра класа). Не можете да използвате билета във влакове, управлявани от DB (като IC, EC и ICE), автобуси на дълги разстояния и доставчици като FlixTrain.

Ако не знаете значението на съкращенията на влаковете, по-долу съм дал кратко тяхно описание, което да ви помогне да разберете с кои влакове може да пътувате и с кои не:

Влаковете ICE (съкратено за „Inter City Express“) в Германия са известни със своята скорост (над 300 км/ч), ефективност и комфорт на дълги разстояния.

Влаковете IC (което означава „вътрешен град“) обикновено пътуват по същите линии като влаковете ICE, но може да спрат в още няколко града между тях.

Влаковете EC означават „Euro City“. Те са подобни на влаковете на DB- IC, които се движат на дълги разстояния, но могат да пресичат граници. Като от Мюнхен до Залцбург например.

Влаковете RE (Regional Express) са местни влакове, които пътуват до по-малки градове и села. Има и влакове RB („Regional Bahn.“), които са като RE, но се движат малко по-бавно.

Трябва да знаете, че билетът от 49 евро не изтича от само себе си в края на месеца. Ще бъдете таксувани автоматично за подновяване на вашия билет от 49 евро на първо число на всеки месец. Ако искате да го отмените по време на периода на използване, уверете се, че го правите до 10-то число на предходния месец, за да бъде анулирането в сила за следващия месец. Ако не, ще се поднови за още един месец. За да анулирате абонамента си, трябва да посетите онлайн портала на Deutsche Bahn (или MVG и т.н., в зависимост от това през коя платформа сте закупили билета си).

Вижте и

Въпреки че ви очакват сериозни закъснения, ви пожелавам

Приятно пътуване!

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре