Сега четете
Народното събрание ще изслуша ръководителите на службите за сигурност във връзка със записа на Радостин Василев

Народното събрание ще изслуша ръководителите на службите за сигурност във връзка със записа на Радостин Василев

На извънредно заседание от 13:00 часа по искане от ПГ на „Възраждане“ парламентът ще изслуша председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“, директора на Служба „Военно разузнаване“, председателя на Държавна агенция „Разузнаване“. Това предвижда програмата за днес на депутатите, публикувана на интернет страницата на Народното събрание.

Изслушването е във връзка с изнесените твърдения от народен представител от парламентарната група „Продължаваме промяната – Демократична България“, че ръководителите на българските служби за сигурност са съгласувани с посолствата на чужди държави.

След изнесения миналата седмица запис от депутата от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Радостин Василев, от ПГ на „Възраждане“ заявиха, че подават сигнал и до главния прокурор да бъдат разследвани лицата, споменати от Василев, да се установи автентичността на записа и на тези лица да бъдат повдигнати обвинения. Според Костадин Костадинов в записа има данни за извършено престъпление срещу републиката по глава първа от Наказателния кодекс.

Днес ще се проведе и парламентарният контрол, до който миналия петък Народното събрание не стигна, поради удължаване на законодателната част на заседанието с гласуване на второ четене на промените в Наказателно-процесуалния кодекс. Предвижда се на въпроси на депутати да отговарят вицепремиерът Иван Демерджиев, както и министрите Росица Велкова-Желева, Найден Тодоров, Иван Шишков, Сашо Пенов, Никола Стоянов, Росица Карамфилова-Благова и Весела Лечева.

Вижте и

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре