Сега четете
Илияна Йотова: Готви се заговор срещу българската държавност на всякакви нива

Илияна Йотова: Готви се заговор срещу българската държавност на всякакви нива

Вярвах, в това, което Мария Габриел и акад. Николай Денков говориха, че се мисли за стабилно правителство. Големият отсъстващ са българските граждани – не се говори за бюджет, за доходи, за инфлация. Много внимателно трябва да бъдат анализирани посланията на Кирил Петков и Асен Василев. Прави чест на г-н Денков, че не се намесва в този разговор“, коментира вицепрезидента Илияна Йотова.

По думите ѝ се готви заговор срещу българската държавност на всякакви нива – във вътрешнополитически и външнополитически план.

По безпрецедентен начин за замесени имената на водещи европейски политици, нищо добро не чака България, подобен опит да бъдат дискредитирани институциите, чрез замесването на председателите на Европейската комисия и Европейския съвет, със заобикалянето на европейските правила и закони, няма как да не бъде отбелязано. Колкото консолидирана е българската позиция, толкова по-добре. Такива частни разговори, както казва г-н Петков дъжд от телефонни обаждания, никога не завършват с нищо добро, това се прави зад гърба на българските институции. Руши се държавността по безпрецедентен начин“, допълни Илияна Йотова.

Идеята за ротационно правителство е труден политически компромис. Оказва се, че това е фасадата, зад която са се скрили тези истински намерения“, добави Йотова.

Вижте и

Тя поясни, че има вариант двете политически сили да са толкова обвързани помежду си, че да се опитат чрез договорки да направят кабинет на всяка цена.

Президентът много стриктно спазва конституционната процедура – кога и как ще даде мандата е изцяло в неговите правомощия“, каза още Илияна Йотова и зададе въпроса: „Кой се страхува от това, че мандатът не беше даден първите 24 часа“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре