Сега четете
Поп-звездата Орлин Павлов предизвиква учениците да споделят видео с любимата им поетична творба от български автор

Поп-звездата Орлин Павлов предизвиква учениците да споделят видео с любимата им поетична творба от български автор

Водещият на вечерното шоу „Събота вечер с БНТ“ Орлин Павлов отправя предизвикателство към българските ученици по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, 24 май. В специално видео, разпространено в социалните му мрежи, популярният актьор и музикант предизвиква учениците да споделят видео с любимата им поетична творба от български автор.

„Вярвам, че трябва да се сещаме за вдъхновяващите български поети не само на 24 май. Давам старт на тази инициатива, за да се обърнем към класиците и добрите съвременни автори не само днес, а и през цялото лято. А ако запалим повече български деца за качествената родна литература – ще дадем позитивен пример за цялото общество“, каза Орлин Павлов.

През новия сезон на предаването „Събота вечер с БНТ“ ще бъдат показани видеа с някои от най-добрите изпълнения на учениците.

А тази събота, 27 май, от 21:00 ч. по БНТ 1 в шоуто Орлин Павлов ще посрещне обичаната Петя Буюклиева и чаровната актриса Елеонора Иванова.

Вижте и

Повече за предизвикателството може да намерите тук.

Гледайте „Събота вечер с БНТ“ с водещ Орлин Павлов всяка събота от 21:00 ч. по БНТ1

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре