Сега четете
Излезе компрометиращ чат на трагично починалата родилка от Русе

Излезе компрометиращ чат на трагично починалата родилка от Русе

Роднини показаха нови чатове от интензивното отделение в УМБАЛ „Канев“ в Русе, където починалата родилка от Русе Ивелина е била настанена след раждането със секцио.

„Аз вече събудих и викам – много ме боли, много ме боли, и тя вика – разбрахме, момиче, млъкни вече, ще си загубиш матката“, написала починалата родилка.

Това стана ясно от чат, показан от сестрата на съпруга на 29-годишната жена.

Семейството и приятели на починалата дойдоха пред болницата в Русе. Те твърдят, че персоналът не е обърнал внимание на оплакванията ѝ, че не се чувства добре и че това е довело до фаталния изход. Медицинското заключение е белодробна емболия.

„Все още не са ми дали документ от аутопсията. Казах – как така го решихте това нещо, след като нямам документ от аутопсията“, каза съпругът Мартин Симеонов.

„Много хора са възмутени, покъртително е, гнусно е. Насила този живот да бъде отнет и тези деца да растат без майка и това младо момче на 25 години да остане вдовец“, каза близка на починалата пред bTV.

Вижте и

„В момента върви вътрешна проверка по случая. Очаква се експертна проверка от медицинския одит, на който ще бъде представена цялата документация. Ние нищо не искаме да прикриваме, близките държаха да бъде освободено тялото, ние държахме да има аутопсия“, каза Иван Иванов, директор на УМБАЛ „Канев“.

Очаква се резултатите да излязат до 20 дни.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре