Сега четете
Родственик на Христо Ботев издаде стихосбирка „Когато бръшлянът поникне“

Родственик на Христо Ботев издаде стихосбирка „Когато бръшлянът поникне“

„Когато бръшлянът поникне“ е заглавието на дебютната стихосбирка на младия поет Александър Ботйов. Той е прапраплеменник на Христо Ботев, съобщават от екипа му.

Над 60 стихотворения са включени в „Когато бръшлянът поникне“. Според него, произведенията са на обширна тематика – патриотична, любовна, драматична, мистична, социална и философска. Премиерата на сборника се е състояла във Факултета по журналистика и масова комуникация при Софийския университет (СУ) „Св. Климент Охридски“.

Редакторът на книгата Даниела Убенова е коментирала, че е видяла различен стил и авторски почерк в стихотворенията на Александър Ботйов, разказват от екипа на поета. По думите им, рецензентът на „Когато бръшлянът поникне“ проф. Димитър Веселинов е определил творчеството на младия поет като пламък с много ярки, открояващи се стихове, които тепърва предстоят да бъдат четени и да въздействат на младото поколение.

На събитието авторът е обърнал внимание на заглавието и символиката на бръшляна, който според него не е плевел, който трябва да бъде изкоренен, а е символ на вярност, сила, чистота и успех, допълват от екипа му.

Вижте и

Александър Ботйов е роден в гр. София през 2002 година. Следва журналистика в Софийския университет „Свети Климент Охридски“. Негови статии, интервюта и стихове са публикувани в печатни издания и уеб пространството. Александър е финалист в конкурса „Работилница за репортери 2021″.

Едва на 19 години Александър Ботйов издава самостоятелно дебютния си вестник „Бинокъл“, който съдържа изцяло негови авторски материали. С поетично вдъхновение създава и първата си стихосбирка „Когато бръшлянът поникне”

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре