Сега четете
„Нетфликс“ започва кампания срещу споделянето на пароли

„Нетфликс“ започва кампания срещу споделянето на пароли

Американската стрийминг платформа „Нетфликс“ (Netflix) започва кампания срещу споделянето на пароли за акаунтите, съобщава специализираното технологично издание „Върдж“.

Кампанията обхваща САЩ и още над 100 държави, допълва в. „Гардиън“, като потребителите биват уведомявани, че не могат да споделят акаунтите си безплатно извън собственото си домакинство.

„Нетфликс“ посочва, че е започнала да изпраща предупредителни имейли срещу споделянето на акаунти до потребителите в 103 държави и територии, сред които са САЩ, Великобритания, Франция Германия, Австралия, Сингапур, Мексико и Бразилия.В имейлите се предупреждава, че акаунт за платформата може да се използва само в рамките на едно домакинство. Ако искат да добавят клиент извън домовете си, потребителите могат да платят допълнителна такса, която за САЩ е 8 долара месечно.

Миналата година компанията обяви, че ще ограничи споделянето на пароли и изпробва различни подходи на някои пазари.Според оценки на платформата над 100 милиона домакинства са предоставили паролите си на приятели и роднини извън домовете им. Към края на март „Нетфликс“ е имал общо 232,5 милиона абоната в света.

Съгласно новата политика членовете на едно домакинство могат да продължат да споделят акаунтите си в „Нетфликс“ и да ги използват на различни устройства, когато пътуват.

Вижте и

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре