Сега четете
„Крила“ – песен за надеждата. Бояна Зарева и Силсила Махбуб (Афганистан) със съвместен проект

„Крила“ – песен за надеждата. Бояна Зарева и Силсила Махбуб (Афганистан) със съвместен проект

“Крила” е името на новата песен и видеоклип на цигуларката Бояна Зарева и певицата Силсила Махбуб (Афганистан). Кадрите са заснети на Плана планина, в близост до параклис “Св. Киприян” от оператора и режисьор Николай Баров. Негово дело са и анимациите в клипа. Музиката и текстът на песента са на Бояна, а адаптираният превод на фарси (персийски език) и интродукцията в началото на парчето са дело на Силсила.

Двете се срещат преди няколко години в друг съвместен проект и тогава решават, че ще създадат песен заедно. Посланието, което искат да предадат е идеята за приемственост между различните културите и религиите. Силсила, която идва от Афганистан като бежанец в България и остава тук, за да работи, твори и да се развива, се включва в записите и в творческия процес още от самото начало.

В музиката ще чуете и Асен Маринов (китара), както и екзотичния ударен инструмент “бендир” в изпълнение на Анита Нейчева. Кавал и бансури записва Християн Георгиев от група “Оратница”, а финалният микс и мастъринг са дело на композитора Георги Стрезов. Проектът е подкрепен от Национален Фонд Култура, като част от него са  интервю и видео “зад кадър” със заглавието “Среща на светове” – портрет на една жена от Афганистан и песен с послание.

Ето и видеоклипа към песента:

Вижте и

https://www.youtube.com/watch?v=Orl5eB5we1Y&ab_channel=BoyanaZhelyazkova-ZarevaMusic

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре